La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Pilarin Bayés


Va nèixer el 21 d'Abril de 1941 a Vic, en plena postguerra espanyola Fou una nena malaltissa, i això li va permetre quedar-se a casa i dibuixar. Té també antecedents artistics, el seu besavi Joaquim Vayreda, pintor i fundador de l'Escola de paisatge d'olot.
Va estudiar a l'Escola Superior de Belles Arts de St. Jordi, a Barcelona, de l'any 1959 al 1964, en ple franquisme. Va convinar els seus anys de juventut entre els estudis d'art i les seves col·laboracions amb el moviment Catolicoprogressista. Vivia a casa d'uns avis cosmopolites, per això va tenir la sort de poder estudiar quan, en aquells temps poques dones ho feien.
A través de la seva obra ha difós la cultura i la història de Catalunya, i s'ha convertit en una promotora de tot el que és català a través dels seus dibuixos, cosa que ha ajudat a tots els infants de Catalunya a estimar i entendre el seu país.
L'any 1965 es casà amb Joan M. Sala i tingué quatre fills. Mai ha deixat de treballar i la seva família sempre ha estat una font d'inspiració.
L'any 1964 quan va començar a col·laborar amb la revista Cavall Fort, amb la cual encara col·labora, i és un punt de referència de la seva carrera. El primer llibre infantil que publicà fou El meu pardal 1964. A partir d'aquí no ha deixat d'il·lustrar llibres, més de 600, traduïts a diversos idiomes. A més també ha il·lustrat cartells, portades, articles, acudits, concursos, auques, tríptics, nadales, calendaris... Ha fet també dibuixos animats, teatre en CD-ROM, jocs per a Internet... Exposa cuadres a moltes galeries i institucions, els seus dibuixos tenen un estil propi que no presenta mai el dubte de l'autoria.
És tan popular que duen el seu nom una escola a les Fonts de Terrassa, una plaça a Vic i una Biblioteca a Sta. Coloma de Cervelló. Cada any va a unes 70 escoles, fa també cursos, xerrades, pregons, tallers... Li han concedit el Premi Serra d'Or i la Creu de St. Jordi.
La seva web: aquí