La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Gustave Flaubert.


Neix a Ruan a l'Alta Normandia al 1821 i mor a Croisset, Baixa Normandia al 1880.
Al col·legi era considerat un gandul, malgrat això es va inicià a la literatura als onze anys. Es llicencià al 1839, i al 1840 va superar l'examen de selectivitat. Inicià llavors els seus estudis de dret a Paris, encara que sense massa convicció i al 1844 els deixà.
Al 1846 van morir el seu pare i la seva germana. Flaubert es feu carre de la seva neboda. Va començar una relació amb la poetessa Louise Colet, que va durar deu anys i en la que hi va haver una importantíssima correspondència. Mai es va casar.
Quan Madame Bovary va sortir en format de llibre va rebre una càlida acollida. Flaubert va poder costejar-se una visita a Cartago a fi de documentar-se per la seva pròxima novel·la Salambó, que no va acabar fins al 1862. Utilitzant els records de la seva joventut e infantesa va escriure La educació sentimental (1969). Però la seva vida canvià quan durant la guerra Franco-prusiana (1970) els soldats prussians van ocupar la seva casa i ell començà a tenir malalties nervioses. S'allunyà de les amistats, al 1872 va perdre la seva mare i la seva situació econòmica va empitjorar.
Va envellir ràpidament a partir del 1870, semblava un vell quan va morir al 1880, quan només tenia 59 anys.