La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Gabriel García Márquez.


G
abriel José de la Concordia García Márquez, neix a Aracataca (Magdalena), Colòmbia, el 6 de Març de1927.

És periodista, editor i escriptor. Va estudiar batxillerat amb una beca. Al 1947 va anar a Bogotà amb la intenció d'estudiar dret i ciències polítiques a la Universitat Nacional de Colombia, però ho va deixar córrer. Després d'alguns problemes va decidir anarse'n a Cartagena de Indias i va començar a treballar com a reporter a El Universal.
A finals de 1940 es trasllada a Barranquilla per treballar com a columnista i reporter de El Heraldo. A petició d'Álvaro Mutis, tornà a Bogotà al 1954 on treballà en El Espectador com a reporter i crític de cinema. Va quedar-se també a Europa però al 1958 va tornar a Amèrica i es va quedar a Veneçuela.
Al 1960, després del triomf de la revolució cubana se'n va a La Habana i treballa en l'agencia de premsa creada pel govern cubà: Prensa Latina, i fa amistat amb Ernesto Guevara.
Al 1961 s'instal·la a Nova York com a corresponsal de premsa, però en rebre amenaces i crìtiques de la CIA i dels exiliats cubans, que no compartien el contingut dels seus reportatges, es traslladà a Mèxic.
Al 1967 va publicar la seva obra més famosa Cien años de soledad. Al 1969 s'instal·la a Barcelona. Des del 1975 García Márquea viu entre Mèxic, Cartagena de Indias, La Habana i París. Al 1998 li concedeixen el Premi Novel de Lliteratura.
Si en voleu saber més dades: aquí