La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Josep Gironès

Va néixer a la Fatarella (Terra Alta) el 14 d'Abril de 1954. Des de l'any 1982, és funcionari de la Diputació de Tarragona.
En l'ambit literari, l'any 1996 va editar el primer llibre: Fets, anèdotes i contalles de la Fatarella, Vila-seca..., un seguit d'anècdotes explicades amb molta tendresa i una certa ironia, que retraten temps passats.
Al 1998 l'Editorial El Clavell va publicar-li De viu en viu, conjunt de relats carregats de violència, ambició i sexe. Al 1999, Columna Tresmall va treure al mercat Paratges d'encís i gent de bona mena, on es descriu alguns dels llocs més bonics de les Terres de l'Ebre, relligats amb la història i amb les vivències d'alguns personatges ben curiosos. Igualment el 1999 la Diputació de Tarragona presentà L'art de la pedra en sec a les comarques de Tarragona, i el 2005 L'arquitectura àuria dels templers. (Terra alta i Ribera d'Ebre).
També el 2005 Cossetània Edicions li va editar La cuina més senzilla d'una dona del terròs, on es recullen les receptes culinàries de la seva mare, les més populars i pagesívoles de la cuina fatarellenca i de la Terra Alta.
Una obra seva: El ruc, fou seleccionada en el concurs de Narrativa curta deConstantí el 2004, de la mateixa forma que el títol "Ella" forma part de la selecció final del concurs Tinet de relats curts dels Prmis Literaris Ciutat de Tarragona 2005, amb l'obra "Planys de figuera blanca".
L'any 2006 l'Editorial Escua va publicar Via Verda de la Terra Alta i Via verda del Baix Ebre (Guia), alhora Silva Editorial va editar El Catllar: vivències personals.
Guanyador del Premi literari Vila d'Ascó 2007 amb l'obra La Cabana, una novel·la històrica. Guanyador també del Premi Sant Carles Borromeu 2008 amb Cròniques de morts, vius i delicats.
És també coautor de diversos llibres de relats i col·labora amb diverses revistes locals i tècniques: BIC del col. d'Arquitectes tècnics de Lleida, SAM i DT de la Diputació de Tarragona, el Pont de Fusta, el Floc, La Cabana, Les Quatre Estacions, Canya i Gram, l'Aljub, Pedra seca, Edat Mitjana...
Ja ha publicat la seva segona novel·la històrica El Major Tresor, i l'última Viure sense el meu Fill.
El seu bloc aquí