La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Samuel Dashiell Hammett

Va néixer a Saint-Mary's County, al estat Nord-americà de Maryland, al 1894. Després d'abandonar els estudis quan tenia 14 anys va començar a treballar com a  missatger a les companyies ferroviàries de Baltimore i Ohio. Des de llavors va treballar també en oficis ben variats, des de venedor de diaris a estibador, fins que al 1915 va entrar al servei de la famosa agència de detectius privats Pinkerton.
Malalt de tuberculosis, Hammett es va instal·lar a San Francisco al 1921 i va abandonar la seva professió de detectiu per dedicar-se a la literatura. Els seus relats policials, que es van començar a publicar a les revistes Smart Set i a Black Mask, es caracteritzaven per un gran realisme degut a la gran experiència acumulada com a detectiu. 
A partir del1930 va viure entre Nova York i Hollywood, on va ser contractat com a guionista de cinema i on va començar la relació amb l'escriptora Lillian Helman amb qui va estar fins a la fi dels seus dies. 
Al 1934 Va escriure El hombre delgado, obra que no s'assembla al seu estil anterior i amb la que va acabar la seva carrera com a escriptor.
Dashiell Hammet va ser un autor que va marcar el camí de la novel·la negra, dura i violenta (hard-boiled). Va morir a Nova York al 1961.