La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Elizabeth Gilbert

Elizabeth M. Gilbert va néixer el 18 de Juliol de 1968 a Waterbury, Connecticut. El seu pare era enginyer químic i la seva mare infermera. Té una germana, també escriptora. Van créixer en una granja on es dedicaven a la plantació d'arbres de Nadal. No hi havia televisió ni equip de música i per aquesta raó tots llegien molt i s'entretenien escrivint petites obres de teatre.
Va estudiar a la Universitat de Nova York i es va graduar al 1991 amb un doctorat en ciències polítiques.
Malgrat això va fer de cuinera, cambrera i cadet en una revista, amb la intenció d'escriure sobre les experiències viscudes. La seva experiència com a cuinera està reflectida en dues històries curtes i en el seu llibre, The last american man.
Va ser la primera escriptora de contes inèdits a debutar al Esquire des de Norman Mailer. Això la va dur a aconseguir una feina estable com a periodista per a revistes com a SPIN Magazine, GQ, New York Times Magazine, Allure, Real Simple i Travel+Leisure.
El seu primer llibre, Pilgrims (1997), una col·lecció de històries curtes, va rebre el premi Pushcart i va ser finalista del PEN/Hemingway Award. Va seguir-lo la novel·la Stern Men (2000), seleccionada per The New York Times com "Notable Book". Més recentment va publicar Eat, Pray, Love: One Woman's Search for Everything Across Italy, India e Indonesia (2006), llibre que va estar al New York Times Best Seller de no ficció la primavera de 2006 i l'octubre de 2008, desprès de 88 setmanes el llibre encara estava al lloc n.2. D'aquest llibre es va fer una pel·lícula protagonitzada per Julia Roberts. La segona part del llibre és Committed.