La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Núria Pradas

Nascuda a Barcelona al 1954. Es va llicenciar en Filologia Catalana l'any 1980.
Va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura.
Va publicar el seu primer llibre l'any 1995, iniciant així una tasca literària amb moltes obres de literatura infantil i juvenil. Té més d'una quarantena d'obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d'editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l'Anna (Cruïlla, 1996), que l'han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida...), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s'adreça.
Altres publicacions destacades són la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom), publicada en català i castellà, El perfum de les llimones (Ara Editorial), sobre l'exili català després de la Guerra Civil o La noia de la Biblioteca (Columna).
Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva.