La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Rosa Ribas Moliné

Nascuda a el Prat de Lluçanés el 1963. Escriptora principalment de novel·la negra.
Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, on posteriorment es va doctorar amb una tesi sobre la consciència lingüística en els viatgers alemanys a Amèrica als segles XVI i XVII.
Resideix des de 1991 a Alemanya, on ha desenvolupat una intensa labor en el camp de la didàctica de les llengües, com a docent i com a autora. Ha estat lectora d'espanyol a laUniversitat Johann Wolfgang Goethe de Frannkfurt de Meno i professora d'Estudis Hispànics Aplicats a la de Heilbronn.
La seva primera novel·la, El pintor de Flandes, va aparèixer el 2006 en l'editorial Roca. Ribas ha aprofundit en el gènere negre: va crear la comissària Cornelia Weber-Tejedor, de pare alemany i mare gallega, que ha protagonitzat quatre llibres, la qual ha tingut un gran èxit a Alemanya; en les seves següents novel·les –escrites conjuntament amb Sabine Hofmann– introdueix com a protagonista la reportera Ana Martí; la primera d'aquesta nova sèrie, Don de lenguas, va merèixer un esment honrós del Premi Hammett 2014 en la Setmana Negra de Gijón.
A més de l'alemany, algunes de les seves obres han estat traduïdes a altres idiomes, entre els quals el català, l'anglès, el francès, l'italià i el polonès.
 https://www.rosa-ribas.com/