La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Amélie Nothomb


Nascuda a Kobe, Japó, de família originària d’Etterbeek, Bélgica, el 9 de Juliol de 1966. És escriptora en llengua francesa.
El fet que el seu pare fos ambaixador de Bèlgica va fer que durant tota la seva infantesa i adolescència visqués en diversos països a banda del seu Japó natal: Xina, Estats Units, Laos, Birmània i Bangladesh. Als 17 anys s'instal·là per primera vegada a Europa, i estudià filologia romànica a la Universitat Lliure de Brussel·les.
Al provenir d'una influent família política de caràcter catòlic i d’extrema dreta li va fer difícil la integració.  A part d'un període a Tòquio (episodi que donà origen a Estupor i tremolors i -més tard- a Ni d'Eva ni d'Adam), ha viscut a Brussel·les d'aleshores ençà. Estupor i tremolors va guanyar el Gran Premi de Novel·la de l’Acadèmia Francesa al 1999 i se’n va fer una pel·lícula.
Quan va tornar a Bèlgica, li van publicar Higiene de l’assassí, al 1992, que va escriure a partir de l’assassinat del seu germà a mans d’un borratxo. A partir d’aquí va començar el seu èxit. Al 2006 també va rebre el Premi Leteo.
Des de 1992 publica una novel·la cada any (tot i escriure'n, segons declaracions de la mateixa Nothomb, tres cada any, fruit d'almenys quatre hores diàries dedicades a l'escriptura). Els seus relats es caracteritzen per una fascinació pel contrast entre la lletjor i la bondat, el vocabulari precís i sovint els trets autobiogràfics.
És l’autora preferida de l’editorial Albin Michel.