La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Leïla Slimani

Nascuda a Rabat, Marroc, el 1981. De pare marroquí (director de banca) i mare franco-algeriana (una de les primeres dones metgesses del país). Va fer els primers estudis al Liceu Francès de Rabat i als 17 anys va marxar a París, on va estudiar Ciències Polítiques i Periodisme. 
També va fer un curs d'actriu (Florent), va provar de fer cinema arribant a col·laborar amb el director marroquí Narjiss Neijjar en la pel·lícula "Wake up Moroco". A l'Escola Superior de Comerç va estudiar multimèdia, on va conèixer a Christophe Barbier que li va proposar fer una estada a la revista L'Expres.
A la NRF de l'editorial Gallimard va fer un curs de creació literària amb Jean-Martin Laclavetine com a tutor. Durant un temps va fer de periodista a la revista Jeune Afrique seguint l'actualitat del Magrib i de l'Orient Pròxim.
El 2014 va publicar la seva primera novel·la, Dans le jardin de l'ogre, on tracta l'addicció sexual femenina. La seva segona novel·la, Una dolça cançò, que va rebre el Premi Goncourt de 2016, està inspirada en un cas real succeït a Nova york el 2012.
El 29 de juny de 2017 va rebre el premi Out d'Or en la categoria "coup de gueule", atorgat per l'Associació francesa de periodistes LGTB, per la condemna a les lleis marroquines sobre l'homosexualitat, que va fer durant una intervenció en el programa "Cà vous" de France 5, novembre de 2006.
El 2017 va ser nomenada per Emanuel Macron, com a representant personal del cap d'Estat Francès per la francofonia i membre de L'Organisation Internationale de la francophonie. El 2018 va presidir el jurat del Premi del Llibre Inter.