La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

TOM SHARPE

Va néixer el 30 de Març de 1928 a Londres, el seu nom és Thomas Ridley Sharpe. El seu pare va ser mossèn de l'Església anglicana. Va acabar els estudis universitaris a la Universitat de Cambridge.
Al 1951, als vint-i-tres anys va traslladar-se a Sud-àfrica a col·laborar en treballs socials i exercir de mestre durant l'apartheid. Va ser expulsat del país al 1963 per "activitats antigovernamentals". Llavors es va instal·lar a Cambridge, on al College of Arts and Technology, va ensenyar història fins al 1972.
Fins als anys 70 no va començar a publicar novel·les ambientades a Sudàfrica o als ambients universitaris. Ha publicat més d'una dotzena de novel·les, algunes han estat series televisives, de altres s'han fet pel·lícules.
Els seus llibres han estat traduïts a molts idiomes i el 1986 va rebre el Gran premio del Humor Negro.
Els seus llibres: Els Grope, Wilt, Animo Vilt, Wilt no se aclara, Lo peor de cada casa, Becas flacas, Una dama en apuros, Vicios ancestrales, Las tribulaciones de Wilt, El bastardo recalcitrante, La gran pesquisa, El temible Blott, Zafarrancho en Cambridge, exhibición impúdica, reunión tumultuosa...