La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Àlex Solà Roca

El 2009, he co-fundat el col·lectiu Quarantados, una cooperativa de diversos freelances per dur a terme projectes de més envergadura tant en el sector dels videojocs comen l'audiovisual.
Estic treballant i he col·laborat en diversos projectes, tant a nivell freelance com en cooperació amb altres professionals del sector amb els que col·laboro estretament. Entre els projectes, he treballat en la creació (tant en la il·lustració ·com en la programació) de videojocs educatius, per agències, com Tinkle, i estudis diversos, en il·lustració corporativa i recentment, en disseny i creació 3D i en animació per a la televisió, col·laborant, per exemple amb el Canal Super 3 o amb el 3XL de Televisió de Catalunya.
En l'actualitat estic treballant també per a la revista El Ter, en la seva edició impresa i en l'actual edició digital (www.elter.net), dibuixant tires còmiques d'actualitat de la ciutat i la comarca.
Un extracte dels meus projectes recents:
La creació del Web Alcaldes de la Segona República, pel Consell Comarcal d'Osona.
Programació del Videojoc educatiu Conviure Natura i Persones, pel Parc Fluvial del Besòs de la Xarxa de Parcs Naturals.
Disseny de projecte, il·lustració i programació del videojoc educatiu L'Aventura del Vent, per l'Associació eòlica de Catalunya i Tinckle.
Il·lustració del cartell de la Festa Major 2010 de la ciutat de Manlleu, encarregat per l'Ajuntament de Manlleu així com el cartell de la festa del Serpent de Manlleu 2008.
Il·lustració del Web Lletfresca.com, de Tuàtara Serveis TIC.
Desenvolupament del web del Museu de l'Art de la Pell de Vic (projecte en curs).
Programació d'un videojoc d'entreteniment per els laboratoris Inibsa i l'agència de publicitt Nogué Comunicació.
Il·lustració i programació del videojoc La Princesa i el Drac, joc de plataformes sobre la llegenda de Sant Jordi, encarregat per Megajocs.
Disseny dels platós virtuals i els escenaris 3D pel  nou canal 3XL de Televisió de Catalunya (projecte en curs)
Il·lustracions  animacions diverses pel programa TAGS del Canal Super3 de Televisió de Catalunya.
Il·lustració del videojoc educatiu multijugador Can Seixanta, de l'estudi Zoo Studio i encarregat per Fundació Agrupació Mutua i la Generalitat de Catalunya.
Projectes personals:
Des del 2007 dibuixo el Webcòmic El tentacle, amb varies tires còmiques setmanals sobre situacions costumbristes i lleugerament frikis.
Des de principis de 2010 he iniciat un nou webcòmic, Planeta 612, d'humor i ciència ficció, ambientat en un llunyà planetoide.
He creat diversos videojocs per Internet, essent potser el més destacat el joc Fèlix Bitllet, el videojoc, que va aparèixer en el seu moment en diversos mitjans de comunicació.
He creat l'aventura gràfica per Internet Pepperoni Mon Amour, projecte de final de carrera del meu company i co-creador del joc.
He participat en la creació d'efectes especials en 3D per a varis curtmetratges i en l'actualitat estic treballant en la post-producció 3D d'un d'ells.
Col·laboro habitualment amb el blog de còmic Comicat dibuixant les tires còmiques de la secció Comicades.
Amb el col·lectiu Quarantados hem encarregat el blog Quarantados.com, per parlar de temes que ens interessen i de projectes que anem realitzant.
Premis:
Guanyador de la millor tira còmica al portal Ojobuscador.com
Guanyador del Concurs de Còmics de Manlleu (Manicòmics) en l'edició 2008.
Segon premi del Concurs de Còmics de Manlleu, en l'edició 2009-
Premi ComiCat al millor webcòmic en català 2009.

^_^