La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Francesc Llopis Surallés

Va néixer a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona al 1981.
Aficionat als còmics des de petit va començar als 19 anys a fer pràctiques com a Marketing assistant al departament de Marketing de Norma editorial.
Al 2002 va fer un curs de còmic a l'Escola de Còmic Joso de Barcelona on va crear fanzine Ecatombe motivat per una aposta amb al seu tutor Francis Portela. Aquesta expèriencia el va animar a seguir dibuixant i millorant el seu estil per a publicar altres fanzines (FAK, Le Pistaix, Complejo de cacatúa, Fondoperdido).
Al 2006 crea el bloc Comicaire, amb el seu alterego, "el increíble friki de espuma". Després de diversos intents fallits aconsegueix publicar les seves primeres vinyetes d'humor gràfic a la revista satírica El Jueves, a la secció "el NONOticiero". Aquell mateix any comença a dibuixar a més de col·laborar com a responsable de il·lustracions del llavors recent creat semanari La Directa, especialitzat en informar sobre els moviments socials a Catalunya.

Al 2007 crea la que fins ara és la seva sèrie més llarga Monstruos, amb més de 40 planes publicades en la revista El còmic de la premsa comarcal.
Al 2008 col·labora amb la companyia de teatre El Tricicle i amb més humoristes gràfics en el llibre Garrick se va a la india, llibre recopilatori de diverses vinyetes d'humor gràfic per a recaptar fons per la Fundació ADA per l'escolarització de l'India.
Al 2009 i amb l'arribada de l'AVE Barcelona-Madrid, Franchu forma part de l'expedició d'humoristes gràfics catalans que van anar a Madrid convidats per RENFE per a trobar-se amb companys madrilenys i immortalitzar aquest moment al llibre En el AVE con humor, que consta de 43 vinyetes de grans humoristes.
Al 2010 comença a col·laborar com a guionista amb Sergi Sanjulián (Gorka, La cuenta atrás), amb el pseudònim compartit de FRANCHULIÁN fent diversos projectes per la revista El Jueves i altres publicacions. A nivell personal crea la sèrie de tires còmiques Cargols! publicada integrament al bloc Cargols.
Ha publicat en diverses revistes i publicacions digitals com: El Jueves, El triangle, Gamers Magazine, El Web Negre, El còmic de la premsa comarcal, La Directa, Empresa y trabajo.coop, La Kodorniz, Animangaweb Mangazine, Le Potage.