La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Najat El Hachmi

Nascuda a Nados, Marroc, al 2 de Juliol de 1979. Als vuit anys va anar a viure a Vic. Estudià filologiaàrab a la Universitat de Barcelona i presentà un informatiu setmanal en llengua amazic a l'antiga emissora Catalunya Cultura. Actualment resideix a Granollers, on treballa de tècnica a l'ajuntament. 
El 2005 va participar en un acte de l'Institut Europeu de la Mediterrània, junt amb altres escriptors de procedència estrangera que utilitzen el català a l'hora d'escriure com Matthew Tree, Salah Jamal, Laila Karrouch o Mohamed Chaib.
Ha col·laborat en alguns mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, on participa en una tertúlia del programa L'Oracle, de Xavier Graset, i ha publicat articles al diari El 9 Nou de Vic i en La Vanguardia.
El seu primer llibre, Jo també sóc catalana (Columna 2004), estrictament autobiogràfic, aborda la qüestió de la identitat i del procés d'arrelament al país que l'ha vist créixer des que va arribar a Vic. La novel·la que l'ha fet famosa, L'últim patriarca, ha estat la guanyadora del Premi Ramon Llull de Novel·la.
A començaments de 2011 es publica La caçadora de cossos, en el qual aborda la temàtica de la sexualitat de manera molt oberta.