La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Margaret Atwood

Va néixer el 1939 a la ciutat d'Ottawa, Canadà. Filla de Carl Edmund Atwood, zoòleg, i Margaret Dorothy William, nutricionista. A causa de la investigació que portava a terme el seu pare sobre entomologia forestal, Atwood va passar gran part de la seva infància entre el nord de Quebec, Ottawa i Toronto.
El 1957, va començar els seus estudis universitaris de filologia anglesa a la Universitat de Toronto, en la qual es va llicenciar el 1961, iniciant la tardor d'aquell any els estudis de postgrau a la Universitat de Harvard. Va obtenir un màster en aquesta universitat, i inicià l'activitat docent a la Universitat de la Colúmbia Britànica el 1965. Posteriorment, fou professora de filologia a la Universitat sir George Williams de Mont-real (1967-1968), Universitat d'Alberta (1969-1979), Universitat York de Toronto (1971-1972) i la Universitat de Nova York.
Fou vicepresidenta de la Unió d'Escriptors del Canadà des del 1980 i presidenta del Pen Club International, una associació d'escriptors per a fomentar el contacte i la cooperació entre autors de tot el món que s'encarrega de promoure la llibertat d'expressió i d'alliberar als escriptors que són presoners polítics. Fou escollida sòcia majoritària del Massey College de la Universitat de Toronto, i actualment té més de quinze títols Honoris Causa i està inclosa en el passeig de la fama del Canadà des del 2001. És també membre de la Royal Society del Canadà i de la Order of Canada i membre honorària de l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències.
Interessada per la lectura des de ben joveneta, va iniciar-se en l'escriptura als setze anys. Té una gran quantitat d'obres publicades, de poesia, contes, i novel·les.