La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

David Lodge

Va néixer a Brockley, al sud-est de Londres el 1935. El seu pare era violinista i acompanyava amb l’orquestra de del sud de Londres les pel·lícules mudes.
Durant la 2a. Guerra Mundial, la família va ser obligada a evacuar la zona i instal·lar-se a Surrey y Cornwall. Va realitzar els seus estudis a la University college London (UCL), on va obtenir la llicenciatura en lletres, amb honors, el 1955. El 1959 es va casar amb Mary Frances Jacob i va obtenir una mestria en  arts de la UCL. Es va doctorar a la University of Birmingham i va treballar al departament d’anglès.
El 1965 va rebre una beca als Estats Units. El 1987 es va retirà de l’activitat laboral a la Universitat de Birmingham per dedicar-se de ple a la creació literària, retenint el títol de professor honorari de literatura anglesa moderna a la universitat i seguint domiciliat a Birmingham.
La seva primera novel·la publicada, “The Picturegoergs” 1960, parla de les seves primeres experiències, al sud-est de Londres, que també van inspirar altres novel·les.
És considerat un dels grans mestres de l’humor anglès dels nostres temps, i a les seves obres sol mostrar-se divertit i de gran agudesa. Satiritza amb freqüència els acadèmics en general. Va rebre una educació catòlica, encara que s’ha descrit a sí mateix com un “catòlic agnòstic”, molts dels seus personatges són “Catòlics, apostòlics i romans”, el catolicisme és a més, un dels seus temes preferits.
Algunes de les seves novel·les han sigut adaptades a sèries de televisió, l’última, pel mateix Lodge. “Nice Work”, va ser filmada a la Universitat de Birmingham.
El 1997 va rebre del ministeri de cultura de França, l’Ordre de les Arts i les Lletres en grau de Cavaller, i el 1998 el van designar Comandant de l’Ordre de l’Imperi Britànic, pels seus serveis a la literatura.
Dues de les seves novel·les han quedat finalistes als premis “Booker Prize” i el 1989 va ser president del jurat d’aquest premi.