La meva adreça: tumateix.llibres@gmail.com

Stieg Larsson


Va néixer al 1954 a Norsjò i a mor a Estocolm al 2004. Va viure amb els seus avis fins la mort del seu avi al 1962. Entre el 1977 i 1999 treballà com a dissenyador gràfic per l'agència de noticies Tidningarnas Telegrambyra (TT).
Va estar profundament compromès en la lluita contra el racisme i la ultradreta antidemocràtica, va participa a mitjans dels 80 en la fundació del projecte antiviolència Stop the Racism, i en 1995 en la Fundació Expo, i va ser director d'aquesta revista Expo des de 1999.
Va escriure alguns llibres d'investigació periodista sobre els grups nazis del seu país i de les connexions entre l'extrema dreta i el poder polític i financer.
Era un gran lector i entusiasta del gènere negre i la ciència ficció, va escriure les seves novel·les per les nits, pràcticament en secret. La primera, Els homes que no estimaven les dones, i quan va finalitzar el segon volum (La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina) de la sèrie, i amb el disseny i la trama del tercer ja tancada, va passar el manuscrit a un amic editor.
Però el destí de vegades ens fa males passades i inesperadament, Stieg Larsson va morir-se al 2004 d'un atac al cor, als 50 anys, només dies després d'entregar el tercer volum al seu editor, La reina al palau de les corrents d'aire.
No va poder veure la seva obra publicada, ni gaudir de l'èxit que les seves novel·les estan tenint. S'ha dit que tenia en ment fer set llibres seguint la sèrie d'aquest tres.